Суд зобов’язав Трампа виплатити The New York Times $400 тисяч

Суд зобов’язав Трампа виплатити The New York Times $400 тисяч

Укрінформ
Суддя Верховного суду Нью-Йорка Роберт Рід зобов’язав експрезидента США Дональда Трампа виплатити The New York Times майже 400 тис. доларів за судові витрати після програного позову проти газети.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Суддя заявив, що він визначив суму в 392 638 доларів США після розгляду декількох аспектів, включаючи «складність питань, представлених у позові», а також репутацію юристів газети.

У 2018 році The New York Times опублікувала розслідування про те, що колишній президент США брав участь у «сумнівних податкових схемах».

Читайте також: Компанії Трампа під час його президентства отримали майже $8 мільйонів від іноземних урядів

У відповідь Дональд Трамп звинуватив трьох журналістів, які написали матеріал у співпраці з його племінницею Мері Трамп в «особистій вендеті» проти нього.

Також колишній глава Білого дому подав до суду позов на 100 млн доларів проти газети та своєї племінниці, звинувативши їх в «підступній змові» з метою отримати його податкові дані.

Минулого року суддя відхилив цей позов, заявивши, що твердження у позові «не відповідають конституційному праву».

Зазначається, що серія статей про фінансові справи Трампа отримала Пулітцерівську премію.

Читайте також: Трамп у Нью-Йорку прийшов на суд у справі про шахрайство з нерухомістю

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент США Дональд Трамп заявив четвер у Верховному суді штату Нью-Йорк, що «не зробив нічого поганого», а ті, хто його переслідують, повинні йому заплатити. Йдеться про судовий процес в цивільній справі про шахрайство компанії Трампа, яка свідомо завищувала вартість нерухомості, аби ввести в оману кредиторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-