Трамп у Нью-Йорку прийшов на суд у справі про шахрайство з нерухомістю

Трамп у Нью-Йорку прийшов на суд у справі про шахрайство з нерухомістю

Укрінформ
Експрезидент США Дональд Трамп заявив четвер у Верховному суді штату Нью-Йорк, що «не зробив нічого поганого», а ті, хто його переслідують, повинні йому заплатити.

Як передає Укрінформ, американські ЗМІ докладно описують останній день судового процесу в цивільній справі про шахрайство компанії Трампа, яка свідомо завищували вартість нерухомості, аби ввести в оману кредиторів.

«Ваша честь, послухайте, я не зробив нічого поганого. Вони повинні заплатити мені», – заявив експрезидент.

Суддя Артур Енгорон відповів різко на цю репліку. «Будь ласка, контролюйте свого клієнта», – сказав він адвокату Крістоферу Кісе.

Як передає Reuters, Енгорон скептично відреагував на аргумент захисту про те, що Трампа не слід карати за нібито маніпулювання вартістю його нерухомості, оскільки банки та страховики отримували прибуток і все одно вели б із ним справи навіть за нижчої вартості майна.

«Не обов'язково мають бути докази заподіяння шкоди», – відповів Енгорон.

Читайте також: Компанії Трампа під час його президентства отримали майже $8 мільйонів від іноземних урядів

Факт маніпулювання вартістю власності був установлений судом раніше. Під час нинішнього засідання суддя розглядає питання про штрафи, які слід накласти на бізнес Трампа.

Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс, яка порушила справу, домагається майже 370 млн доларів і довічної заборони Трампу займатися нерухомістю в штаті.

Юристи штату прагнули показати, що Трамп послідовно з корисливою метою переоцінював вартість своїх хмарочосів, гольф-клубів та інших активів.

Судове засідання проходило в умовах посилення заходів безпеки після повідомлень про загрозу вибуху в заміському будинку судді Енгорона. Поліція суворо контролювала входи в будівлю суду.

Трамп, який заперечує свою провину, традиційно назвав судовий процес «полюванням на відьом» і розкритикував генпрокурора Джеймс.

Зазначається, що Трамп особисто прибув для участі в суді (що не є обов’язковим), аби продемонструвати, що він став жертвою політичного переслідування.

Читайте також: Участь Трампа у виборах намагаються заблокувати більш як у 20 штатах - NYT

Як очікується, Енгорон ухвалить рішення пізніше без участі присяжних. У вересні він визнав Трампа винним у шахрайстві, після чого судовий процес був зосереджений на тому, скільки грошей Трамп має віддати як компенсацію за неправомірну вигоду.

Трамп оскаржив попереднє рішення Енгорона й очевидно подасть апеляцію на будь-який вердикт щодо штрафу.

Експрезидент також не визнає себе винним у чотирьох кримінальних переслідуваннях, у тому числі у двох, що стосуються його спроби скасувати результати виборів 2020 року, коли він програв Байдену.

Усі ці справи можуть дійти до суду до цьогорічних виборів президента США, які відбудуться в листопаді.

Фото: Al Drago / Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-