Мелоні обговорила з Орбаном розблокування допомоги Україні - Bloomberg

Мелоні обговорила з Орбаном розблокування допомоги Україні - Bloomberg

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні на неформальних переговорах з Віктором Орбаном намагалася умовити угорського колегу не чинити перешкод підтримці України з боку Євросоюзу.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

За словами осіб, знайомих з ходом переговорів, Мелоні також спонукала Орбана до зміни його ставлення стосовно прагнень України до членства в ЄС та до перезавантаження відносин з Києвом як умови приєднання до партії "Європейські консерватори і реформісти". Обговорення відбувалися на різних рівнях, але жодного рішення поки не було прийнято, розповіли співрозмовники Bloomberg на умовах анонімності.

Зазначається, що переговори підкреслюють зовнішньополітичні амбіції Мелоні, яка прагне відігравати в ЄС роль впливового посередника.

Читайте також: ЄС має терміново ухвалити рішення про фінансову підтримку України - Урсула фон дер Ляєн

Хоча Євросоюз намагатиметься переконати Угорщину зняти вето на фінансування України на саміті наступного місяця, його лідери також розглядають альтернативні варіанти, які можуть включати угоду без участі Будапешта. За словами іншої особи, знайомої з переговорами, Угорщина заявила в середу під час зустрічі, що хоче мати механізм щорічного перегляду, який мав би затверджувати виплати одноголосно.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Орбан на засіданні Європейської ради наклав вето на виділення із бюджету ЄС €50 млрд на допомогу для України.

Читайте також: Орбан може стати тимчасовим президентом Євроради - ЗМІ

Пізніше стало відомо, що ЄС готує резервний механізм для надання Україні до €20 мільярдів, що дозволить обійти вето Угорщини.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-