Місяць без водійських прав - міністр фінансів Австрії перевищив швидкість

Місяць без водійських прав - міністр фінансів Австрії перевищив швидкість

Укрінформ
Міністра фінансів Австрії Магнуса Бруннера позбавили на чотири тижні права на керування транспортним засобом після того, як він перевищив швидкість на своєму службовому автомобілі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на австрійську газету Kurrier.

"Новий рік для міністра фінансів Магнуса Бруннера розпочався швидко. Занадто швидко і настільки швидко, що йому заборонено керувати автомобілем протягом наступних чотирьох тижнів", - йдеться у матеріалі.

За інформацією газети, інцидент стався минулої суботи, 6 січня, коли міністр використовував свій службовий автомобіль BMW 7 для приватних поїздок у своїй рідній землі Форарльберг.

"Дорогою на приватну зустріч він настільки розігнався, що перевищив тимчасове обмеження швидкості. Замість того, щоб дотримуватися встановленої швидкості 80 км/год, спідометр переходив на тризначну цифру", - зазначається у матеріалі.

Читайте також: У ЄС хочуть посилити правила безпеки дорожнього руху для водіїв третіх країн

Як сильно глава мінфіну перевищив швидкість не повідомляється, однак відомо, що в Австрії водійське посвідчення вилучається на один місяць, якщо максимально дозволену швидкість за межами населеного пункту було перевищено на 50 км/год.

У міністерстві фінансів підтвердили інцидент та заявили, що міністр шкодує щодо нього. Також було зазначено, що міністр їздить з водієм на офіційні зустрічі, але також може використовувати й свій службовий автомобіль в приватних цілях.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр внутрішніх справ Великої Британії Суелла Браверман потрапила у скандал через історію зі штрафом за перевищення швидкості.

Фото: Kurrier

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-