У Празі відбулася демонстрація з вимогою дати Україні зброю

У Празі відбулася демонстрація з вимогою дати Україні зброю

Укрінформ
Близько сотні демонстрантів зібралися на Вацлавській площі в центрі Праги увечері 29 грудня з вимогою надати Україні зброю та посилити санкції проти Росії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Radio Prague International.

Захід, організований ініціативою «Голос України», став відповіддю на п’ятничні масовані ракетні атаки російських військ по Україні.

Протестувальники, переважно українці, принесли транспаранти з вимогою постачання Україні винищувачів F-16 та керованих ракет Taurus. «Російський терор можна зупинити лише за допомогою зброї та санкцій. Ми закликаємо вільний світ зупинити Росію, перш ніж Росія знищить вільний світ та вб'є українців», – йдеться у заяві організаторів.

Також присутні висловили критику на адресу Міжнародного олімпійського комітету, який дозволив, нехай і в нейтральному статусі, брати участь російським та білоруським спортсменам в Олімпіаді-2024 у Парижі.

Промовці також вказували на те, що російська військова техніка, як і раніше, містить складники зі США та інших країн Заходу.

Читайте також: Президент Чехії: Необхідно продовжувати підтримувати Україну

Як повідомляв Укрінформ, Росія в п'ятницю, 29 грудня, завдала по Україні масованого удару. З ночі загарбники атакували ударними дронами та ракетами різних типів. Загалом цього разу ворог використав 158 засобів повітряного нападу. Сили оборони України знищили 27 ударних безпілотників Shahed-136/131 та 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Фото: Катерина Шулова / ЧТК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-