Штайнмаєр у різдвяному посланні закликав співгромадян до єдності

Штайнмаєр у різдвяному посланні закликав співгромадян до єдності

Укрінформ
Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав співгромадян до єдності перед викликами ззовні та всередині держави.

Про це він заявив у своїй різдвяній промові, передає Укрінформ.

«Коли в демократіях виникає напруження, є кращі порадники, ніж гнів і презирство, кращі, ніж ті, хто поводяться так, ніби завжди є проста відповідь на питання майбутнього. Добрими порадниками є сміливість і співпраця. Ми можемо рухатися вперед лише разом, а не якщо кожен зануриться у свій світ», - підкреслив Штайнмаєр.

Він зауважив, що всередині Німеччини є багато запитань без відповідей, але підкреслив, що не може уявити собі Німеччину, в якій люди відступають перед складнощами, і висловив переконання, що як розумні та відповідальні люди німці зможуть разом впоратися з викликами та завданнями, з якими стикаються наразі всі європейські сусіди ФРН.

«Ми можемо і досягнемо успіху, якщо ми докласти зусиль, якщо ми будемо разом і залишатимемося разом. Пам’ятаючи про це: не закриваймося один від одного! Не натягуймо ковдру на голову! Не витрачаймо сили на щоденну боротьбу один з одним», - закликав політик.

Він зазначив: «Цьогоріч світ справді показав свою темну сторону. Ми бачили образи страждань і руйнування, образи ненависті та насильства. Російсько-загарбницька війна проти України переживає другу зиму. І з осені ми з жахом спостерігаємо за звірствами ХАМАС і жертвами війни на Близькому Сході», - зазначив президент.

Читайте також: Штайнмаєр вибачився за дії німецьких колонізаторів

Штайнмаєр наголосив, що ми всі прагнемо більш мирного світу, ясності та сподіваємося, що прихильники демократії працюватимуть разом там, де на карту поставлене спільне майбутнє.

За традицією, на Різдво перед громадянами виступає федеральний президент, а на Новий рік – канцлер.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Штайнмаєр запевнив, що Німеччина й надалі стоятиме поруч з Україною у боротьбі проти російського терору та підтримуватиме українців. 

Фото: bundespraesident.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-