США й Фінляндія підписали угоду про співпрацю в оборонній сфері

США й Фінляндія підписали угоду про співпрацю в оборонній сфері

Укрінформ
Сполучені Штати і Фінляндія в понеділок підписали в Вашингтоні угоду, яка посилюватиме взаємодію двох країн у сфері оборони.

Відповідна церемонія відбулася в Держдепартаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми ще більше посилюємо наші зв’язки у галузі безпеки, підписавши Угоду про співпрацю в оборонній сфері»,- наголосив під час церемонії глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що нова домовленість дасть можливість військовим обох країн співпрацювати ефективніше та результативніше. «Наші війська матимуть більше можливостей для спільної підготовки, і ми посилимо оперативну сумісність НАТО»,- зауважив Блінкен.

Він нагадав, що цього місяця США уклали оборонну угоду зі Швецією, і наступного тижня планують підписати подібний документ із Данією.

Читайте також: Фінляндія закриває на місяць весь кордон із РФ через загрозу національній безпеці

«Тепер ми маємо мережу угод про співпрацю у сфері оборони, яка простягається від північної до південної Європи, від Норвезького до Чорного моря та забезпечує безпеку й стабільність для людей на всьому континенті»,- зауважив глава Держдепу.

У цьому зв’язку він окремо наголосив, що це також розширює можливості для спільних зусиль на підтримку України.

«Допомога Америки має вирішальне значення для посилення спроможності України стояти на власних ногах – у військовому, економічному, демократичному плані, а також для того, щоб агресивна війна Путіна залишалася його стратегічною невдачею»,- підкреслив Блінкен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-