Суд Ватикану вперше відправив за ґрати кардинала

Суд Ватикану вперше відправив за ґрати кардинала

Укрінформ
Найбільший судовий процес за всю Ватикану завершився у суботу. Вперше за весь час існування Католицької церкви суд засудив кардинала до тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

"75-річний Анджело Беччу засуджений до п'яти з половиною років тюрми за участь в злочинній змові, шахрайство, зловживання, надання неправдивої інформації, корупцію, відмивання коштів, оприлюднення секретних документів", - йдеться у повідомленні.

Одним з епізодів справи стали порушення та зловживання при купівлі за рахунок пожертвувань будівлі в центрі Лондона за завідомо завищеною ціною. Втрати від цієї інвестиції в купівлю нерухомості, за даними аудиторів, становили £89 мільйонів (близько €104 мільйонів).

Беччу на момент злочину був третьою людиною у Ватикані - заступником державного секретаря з загальних справ. Процес над ним і дев'ятьма його спільниками тривав понад два роки.

Читайте також: Ватикан дозволив трансгендерам бути хрещеними батьками

Останніми роками Папа Римський Франциск видав серію указів, спрямованих на просування фінансової прозорості Ватикану та запобігання корупції. В 2019 році він призначив главою трибуналу Ватикану Джузеппе Піннатоне - колишнього прокурора в Римі, відомого боротьбю з мафією. У 2021 році понтифік видав указ, який дозволяє судити кардиналів судом Ватикану.

Як повідомляв Укрінформ, з 1940 року в Іспанії понад 200 тисяч неповнолітніх зазнали сексуального насильства з боку католицького духовенства.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-