Пропалестинські демонстранти знову зайняли будівлю Амстердамського університету і зводять барикади

Пропалестинські демонстранти знову зайняли будівлю Амстердамського університету і зводять барикади

Укрінформ
Пропалестинські демонстранти знову зайняли одну з будівель Амстердамського університету, групу очолювали одягнені в чорний одяг люди, обличчя яких були закриті масками.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

«В Амстердамі група пропалестинських демонстрантів знову зайняла одну з будівель Амстердамського університету. За словами кореспондента NOS на місці події, група людей, одягнених у чорне та в масках, завела людей всередину. Кілька сотень людей пішли за ними, дехто був помічений зі спальними мішками», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що значна група людей вийшла з будівлі за кілька хвилин. Демонстранти, що залишилися всередині, почали зводити барикади.

Амстердамський університет звернувся до всіх, хто не має відношення до протесту, з проханням покинути будівлю, а також звернувся до поліції.

Правоохоронці втрутилися в ситуацію. На одному з поверхів університету в Амстердамі серед іншого зламані комп’ютери та нанесено червону фарбу на вікнах.

Читайте також: В Амстердамі студенти і співробітники університету знову вийшли на мітинг проти війни у Газі

Також пропалестинська демонстрація проходить в кампусі університету в Неймегені. Активісти встановили намети біля будівлі факультету соціальних наук.

У місті Гронінген біля університету також зібралися протестувальники. Муніципалітет веде переговори з демонстрантами. Активісти поставили кілька наметів, але в університеті не хочуть, щоб демонстранти там ночували.

Раніше в Нідерландах пройшла національна акція, в рамках якої студенти та викладачі різних університетів залишили будівлі навчальних закладів і вийшли на вулиці на знак протесту щодо ситуації у секторі Гази та діями поліції під час придушення пропалестинських демонстрацій у Нідерландах.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня відбулося кілька акцій протесту в Амстердамі.

Під час однієї з них затримали 32 осіб на пропалестинській демонстрації в університеті.

Також у Нідерландах правоохоронці розігнали учасників пропалестинської демонстрації, які отаборилися у студентському містечку Амстердамського університету, 125 осіб були затримані.

Всі фото: NOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-