Кішіда пообіцяв замінити міністрів через фінансовий скандал в уряді Японії

Кішіда пообіцяв замінити міністрів через фінансовий скандал в уряді Японії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда у середу після позачергової парламентської сесії пообіцяв замінити кількох міністрів, які стали фігурантами фінансового скандалу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo із посиланням на джерела в уряді.

Кішіда планує відправити у відставку міністра економіки Ясутосі Нісімуру, міністра внутрішніх справ Джунджі Сузукі та міністра сільського господарства Ічіро Міясіту, які є членами франкції Абе, повідомили джерела.

Також, за інформацією джерел, Кішіда замінить генерального секретаря Кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно колишнім міністром закордонних справ Йосімаса Хаясі. Колишній міністр юстиції Кен Сайто стане міністром економіки, а міністр Тецуші Сакамото, який відповідає за регіональне відновлення, обійме посаду міністра сільського господарства. Окрім цього, Такеакі Мацумото буде відновлено на посаді міністра внутрішніх справ.

Через скандал Палата представників проголосувала за вотум недовіри кабінету Кішіди, який був поданий провідною опозиційною Конституційно-демократичною партією Японії.

Читайте також: Прем’єр Японії може звільнити 15 міністрів через фінансовий скандал

Як повідомляв Укрінформ, у грудні в японській правлячій партії розгорівся фінансовий скандал, в якому замішані Мацуно та інші високопоставлені законодавці від головної правлячої Ліберально-демократичної партії (ЛДП).

Офіси більшості членів фракції покійного прем'єр-міністра Сіндзо Абе в ЛДП, ймовірно, отримували «відкати» від продажу квитків на політичні заходи зі збору коштів. Наразі їх підозрюють у недекларуванні доходів у фінансових звітах своїх політичних фондів.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-