Справа про держпереворот: у Німеччині висунули обвинувачення 27 особам, серед них - росіянка

Справа про держпереворот: у Німеччині висунули обвинувачення 27 особам, серед них - росіянка

Укрінформ
У Німеччині висунуто обвинувачення 27 особам, яких підозрюють у підготовці державного перевороту, серед них – громадянка Росії.

Про це з посиланням на Федеральну прокуратуру ФРН повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що звинувачення направлені до вищих земельних судів трьох міст – Франкфурта, Мюнхена та Штутгарта, у яких йдеться про причетність до терористичної організації, членство або підтримку її діяльності та підготовку заколоту та «серйозного акту насильства, який створює небезпеку для держави шляхом отримання та зберігання вогнепальної зброї».

Терористична організація була заснована, як встановили слідчі, наприкінці липня 2021 року.

«Її метою було насильницьке знищення існуючого державного ладу в Німеччині та заміна його власною формою правління, яка вже була значною мірою розроблена. Члени асоціації розділяли глибоке неприйняття державних інституцій і вільного, демократичного базового порядку», - йдеться у пресрелізах прокуратури.

Читайте також: Спроба путчу в Німеччині: у змовників вилучили список «ворогів»

Змовники планували проникнення озброєної групи до будівлі Рейхстагу в Берліні, щоб заарештувати депутатів німецького Бундестагу і таким чином здійснити переворот. З цією метою угруповання розпочала конкретну підготовку, як-от набір військовослужбовців, закупівлю обладнання та проведення стрілецької підготовки. Після перевороту планувалося розпочати переговори про новий державний порядок у Німеччині з союзними державами-переможницями у Другій світовій війні.

Серед підозрюваних громадянка Росії Віталія Б. Її підозрюють у тому, що вона підтримувала терористичну організацію та сприяла й підбурювала до підготовки зрадницької діяльності. Окрім того, вона організувала контакт між одним з керівників угруповання, Генріхом XIII і генеральним консульством РФ у Лейпцигу.

Читайте також: Генпрокурор ФРН: Держпереворот мав на меті привести до влади члена колишньої королівської родини

Як повідомлялось, Федеральна прокуратура Німеччини заарештувала за підозрою в підготовці держперевороту 25 осіб у кількох федеральних землях, а також Австрії та Італії в грудні минулого року.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-