Через перший сніг у Пекіні скасували 65 авіарейсів і понад 180 автобусних маршрутів

Через перший сніг у Пекіні скасували 65 авіарейсів і понад 180 автобусних маршрутів

Фото
Укрінформ
Перший цієї зими у Пекіні снігопад, який є рідкісним явищем для китайської столиці, порушив роботу громадського транспорту й залізничне та авіаційне сполучення.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

За даними Пекінської метеорологічної служби, з вечора неділі до ранку понеділка в середньому по місту випало до 6 мм снігу. Найбільший рівень, понад 10 мм, зафіксували на південному заході китайської столиці в районі Фаншань.

На 7:00 понеділка, коли більшість пекінців ідуть на роботу, а діти добираються до шкіл, дороги й тротуари залишались неприбраними від снігу.

Від неділі в місті діє жовте, другий рівень небезпеки, попередження про ожеледицю на дорогах, яка може протриматись до кінця понеділка.

Читайте також: У Карпатах - значна лавинна небезпека: туристам радять не йти в гори

Проблематичним стало використання популярних серед жителів міста велосипедів та електроскутерів, не обладнаних для пересування слизькими засніженими доріжками.

Сніг ускладнив рух усього автомобільного транспорту в Пекіні, де таке явище є надзвичайно рідкісним і водії зазвичай не користуються зимовою гумою. Станом на ранок понеділка, за даними адміністрації комунального транспорту, призупинена робота понад 180 автобусних маршрутів.

Через перший сніг у Пекіні скасували 65 авіарейсів і понад 180 автобусних маршрутів / Фото з Xinhua

Китайська залізниця повідомила про скасування кількох потягів, що відправляються з Пекіна чи проходять через нього, та встановлення обмежень на високошвидкісній залізниці Пекін-Гуанчжоу, яка сполучає столицю з півднем, що призвело до затримок деяких потягів.

Читайте також: В аеропорту Амстердама «Схіпгол» через сильний туман скасували понад 60 рейсів

Ближче до полудня столичний міжнародний аеропорт Пекіна повідомив про скасування 65 рейсів, хоча загалом аеропорт продовжував працювати стабільно.

Міська влада інформує про направлення майже 63 тис. робітників і понад 6,6 тис. одиниць техніки для прибирання снігу й розчищення доріг від льоду.

Тим часом багато місцевих і гостей Пекіна поспішають скористатися рідкісною нагодою і побачити популярні туристичні місця, такі як Заборонене місто, численні храми та парки китайської столиці в засніжених пейзажах. Фото засніжених видів китайської столиці публікує і Xinhua.

Зараз у Пекіні продовжує йти дрібний сніг. За прогнозом синоптиків, він триватиме до кінця понеділка.

Як повідомляв Укрінформ, на півдні Німеччини через сильні снігопади мандрівників попередили про обмеження залізничного руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-