Вірменія повноцінно ратифікує Римський статут – Пашинян

Вірменія повноцінно ратифікує Римський статут – Пашинян

Укрінформ
Вірменія повноцінно ратифікує Римський статут Міжнародного кримінального суду.

Як передає Укрінформ з посиланням на News.am, про це заявив прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян під час урядової години у парламенті.

«Римський статут буде повноцінно ратифіковано, і він не має жодного відношення до російсько-вірменських відносин. Це стосується питань безпеки Вірменії», – сказав він.

Читайте також: Пашинян визнав, що залежність Вірменії від РФ у сфері безпеки була помилкою

Римський статут Міжнародного кримінального суду – міжнародний договір, що заснував МКС, він ухвалений на дипломатичній конференції в Римі 17 липня 1998 року і набрав чинності з 1 липня 2002 року. Україна підписала Римський статут 20 січня 2000 року, але Верховна Рада донині не ратифікувала його.

2 квітня віцеспікер парламенту Вірменії Акоп Аршакян заявив, що при ратифікації Римського статуту в країні арешт президента РФ Володимира Путіна не буде неминучим.

Читайте також: У ГУР вважають можливою видачу ордера від МКС на арешт Путіна за злочини «Вагнера»

17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт російського диктатора Володмира Путіна та уповноваженої президента РФ у справах дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах – депортації та незаконному переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

24 березня Конституційний суд Вірменії визнав такими, що відповідають конституції країни, зобов'язання, закріплені Римським статутом про Міжнародний кримінальний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-