Радбез ООН не допустив до виступу проросійського священника УПЦ МП Гедеона

Радбез ООН не допустив до виступу проросійського священника УПЦ МП Гедеона

Укрінформ
Рада безпеки ООН не допустила до виступу на її засіданні колишнього архієпископа УПЦ МП Гедеона (Юрія Харона), чого домагалася Москва.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, у Нью-Йорку розпочалося засідання Радбезу, скликаного Росією для обговорення нібито переслідування російського православ’я Україні.

Росія домагалася допуску архієпископа Гедеона до виступу в режимі онлайн, проте Велика Британія, яка головує у липні в Радбезі, ухвалила рішення допустити двох промовців із трьох, запропонованих Росією.

Заступник постпреда РФ Дмитро Полянський зажадав поставити це питання як процедурне на розгляд членів РБ. «За» проголосувало троє, 12 – утрималися (усього 15 членів Ради безпеки).

Таким чином Гедеона, який під час широкомасштабного вторгнення РФ в Україну співпрацював з окупаційною владою і втік до Росії, до виступу на РБ допущено не було.

Читайте також: Україна говоритиме на Радбезі ООН про загрозу українському православ’ю з боку РФ - Кулеба

Представник РФ звинуватив британське головування в упередженості.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Рада безпеки ООН проведе два засідання щодо ситуації в Україні. Перше засідання відбувається на вимогу Росії, яка звинувачує Україну в нібито «переслідуванні російського православ’я»

Відразу після цього члени Радбезу обговорять обстріли Росією історичного центру Одеси, внаслідок якого, зокрема, було пошкоджено православний Спасо-Преображенський собор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-