У Північній Кореї заявили, що за жодних умов не відмовляться від ракетної програми

У Північній Кореї заявили, що за жодних умов не відмовляться від ракетної програми

Укрінформ
Сестра лідера Північної Кореї Кім Йо Чжон заявила, що у США глибоко помиляються, якщо вірять у можливе роззброєння КНДР і відмову Пхеньяна від ракетної програми.

Про це з посиланням на північнокорейське інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати помиляються, якщо вважають, що можуть стримати наш поступ та досягти незворотного роззброєння в обмін на поступки у вигляді тимчасового припинення спільних військових навчань, призупинення розгортання стратегічних активів чи послаблення санкцій», - сказала Кім.

Вона також відкинула заклики американської сторони до переговорів без попередніх умов, назвавши їх підступом, спрямованим на перешкоджання прогресу Північної Кореї.

«Ми готові рішуче відповісти на будь-які дії, які можуть порушити наш суверенітет і зашкодити стабільності нашого народу», - сказала сестра північнокорейського лідера, додавши, що запуск міжконтинентальної балістичної ракети минулого тижня був лише початком.

Останніми днями Кім Йо Чжон зробила кілька заяв із критикою на адресу Сполучених Штатів, а також засудила Раду Безпеки ООН за скликання засідання для обговорення ракетних пусків Пхеньяна.

Читайте також: Штати готові до переговорів із КНДР щодо згортання її ядерної програми - Салліван

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Групи семи та виисокий представник ЄС рішуче засудили дії КНДР, яка запустила балістичну ракету, та звернулися до Північної Кореї з вимогою відмовитися від ядерної зброї і згорнути всі ядерні програми.

Фото: Joint Inter-Korean Summit Press Corps

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-