Кількість вимушено переміщених людей у світі досягла рекордних 110 мільйонів – ООН

Кількість вимушено переміщених людей у світі досягла рекордних 110 мільйонів – ООН

Укрінформ
Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді заявив, що кількість вимушено переміщених людей у всьому світі зросла до рекордних 110 мільйонів людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Згідно зі звітом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, збільшення приблизно на 19 мільйонів людей до 108,4 мільйона до кінця минулого року є найбільшим річним стрибком за всю історію.

Відтоді це число ще зросло до 110 мільйонів, в основному через конфлікт у Судані.

«Це справжній обвинувальний вирок щодо стану нашого світу, коли нам потрібно повідомляти про це. Ми живемо в дуже поляризованому світі, де міжнародна напруженість вливається в гуманітарні питання», — заявив Гранді.

Зазначається, що протягом двох десятиліть до початку громадянської війни в Сирії в 2011 році глобальний рівень вимушено переміщених осіб був «стабільним», і становив близько 40 мільйонів біженців.

Читайте також: Судан видворив спецпредставника генсека ООН

Нині у світі більш ніж одна з кожних 74 людей вважається вимушено переміщеною особою.

Гранді заявив, що причинами зростання цього показника є конфлікти, переслідування, дискримінація, насильство та зміна клімату.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну планують повернутися у ближчій чи довшій часовій перспективі 62% українців у Польщі, зокрема, через переживання за близьких і брак коштів на проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-