Екоактивісти зафарбували чорним воду в римському фонтані Треві

Екоактивісти зафарбували чорним воду в римському фонтані Треві

Укрінформ
Семеро активістів з групи Ultima Generazione («Останнє покоління»), які протестують проти зміни клімату, залізли у фонтан Треві в Римі та вилили туди розведене подрібнене деревне вугілля, від чого вода почорніла.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Як пише агентство, протестувальники тримали плакати з написом «Ми не будемо платити за викопне (паливо – ред.)» і вигукували гасло «Наша країна вмирає».

Поліція затримала активістів. Багато очевидців знімали інцидент на відео, а деякі з присутніх вигукували образи на адресу протестувальників.

У своїй заяві Ultima Generazione закликала припинити державні субсидії на викопне паливо і пов'язала протест зі смертоносними повенями в північному італійському регіоні Емілія-Романья, що сталися протягом останніх днів. Група заявила, що кожен четвертий будинок в Італії перебуває під загрозою затоплення.

Читайте також: Більш як половина великих озер світу висихають через зміни клімату

Мер Рима Роберто Гуалтьєрі засудив протест, який став останнім у серії актів, спрямованих проти творів мистецтва в Італії.

«Досить цих абсурдних нападів на нашу мистецьку спадщину», – заявив він.

Фонтан Треві — найбільший фонтан у Римі, заввишки 25.9 метрів та 19.8 метрів завширшки. Традиційно відвідувачі фонтану кидають у нього монети як запоруку того, що вони повернуться в Рим ще раз. За рік фонтан збирає близько 1,5 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні у Римі троє екологічних активістів з руху "Ultima Generazione" ("Останнє покоління") залили чорною рідиною знаменитий фонтан Баркачча.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-