Вірменія візьме участь у військових навчаннях НАТО

Вірменія візьме участь у військових навчаннях НАТО

Укрінформ
Збройні сили Вірменії візьмуть участь у військових навчаннях НАТО, які мають відбутись наприкінці квітня.

Про це повідомила представниця Міністерства оборони США Сабріна Сінгх, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що навчання Defender-23 мають відбутись на території 10 европейських країн. Всього буде залучено 17 тисяч одиниць техніки, 9 тисяч військових з США та ще 17 тисяч військовослужбовців з країн-союзниць та держав партнерів. Серед країн, які не входять до НАТО, але будуть брати участь у навчаннях — Вірменія, Молдова, Косово та Боснія і Герцеговина.

"Це щорічні навчання, які триватимуть майже два місяці й будуть сфокусовані на стратегічному розгортанні сил, що базуються в США, використанні армійських запасів і кооперації з європейськими союзниками та партнерами", — сказала представниця Пентагону.

Читайте також: Конституційний суд Вірменії визнав юрисдикцію МКС

Крім того, вона заявила, що метою навчань буде демонстрація здатності армії США швидко розміщувати готові до бою сили та техніку, "стримувати тих, хто загрожує миру в Європі та захистити континент від агресії".

На початку року Вірменія, яка є офіційною країною-членом ОДКБ, відмовилася проводити навчання цього блоку на своїй території.

Нагадаємо: раніше росія обурилася наміром Вірменії приєднатися до Римського статуту Міжнародного кримінального суду та попередила Єреван про "вкрай негативні наслідки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-