Меркель не вистачило впливу, щоб поговорити з путіним перед вторгненням рф в Україну

Меркель не вистачило впливу, щоб поговорити з путіним перед вторгненням рф в Україну

Укрінформ
Колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель розповіла, що мала намір провести переговори з володимиром путіним до його вторгнення в Україну, але так і не змогла вплинути на російського президента, оскільки невдовзі мала залишити свою посаду.

Про це вона сказала в інтерв'ю журналу Der Spiegel, повідомляє Укрінформ із посиланням на DW.

Меркель заявила, що вона та президент Франції Еммануель Макрон планували провести переговори з путіним у рамках ЄС у 2021 році, тобто в останнє літо її перебування при владі.

"Але у мене більше не було важелів, щоб наполягати, тому що, зрештою, всі знали: вона піде з посади восени", - сказала Меркель.

Ідучи з політики у вересні 2021 року після 16 років перебування при владі, вона, за підсумками проведених парламентських виборів, у грудні того ж року офіційно передала кермо правління соціал-демократу Олафу Шольцу.

Читайте також: Експрезидент Бундестагу визнав помилки Німеччини у відносинах із росією

Говорячи про свій останній візит до москви в серпні 2021 року, Меркель, яка вільно розмовляє російською, сказала кореспондентові журналу Der Spiegel: «Відчуття було дуже зрозумілим: "З точки зору впливу в політиці, з вами покінчено". Для путіна важлива лише влада».

Читайте також: путін постане за свої злочини перед судом — лідер німецької опозиції

Як повідомлялося, колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель досі вважає за правильне рішення побудувати газопровід «Північний потік-2» і не бачить себе в ролі медіатора для завершення російсько-української війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-