путін постане за свої злочини перед судом — лідер німецької опозиції

путін постане за свої злочини перед судом — лідер німецької опозиції

Укрінформ
росія веде протизаконну війну проти України, знищуючи передусім цивільну інфраструктуру, за що кремлівська верхівка постане перед судом.

Про це заявив лідер найбільшої опозиційної партії в німецькому Бундестазі, Християнсько-демократичного союзу, Фрідріх Мерц на слуханнях у законодавчому органі 23 листопада, передає власний кореспондент Укрінформу.

Політик зауважив, що уже 9 місяців Німеччина та світ спостерігають «з великою симпатією і здивуванням», як мужні українці, українські солдати дають відсіч російським загарбникам.

«Останнім часом війна спрямована насамперед проти цивільного населення, цивільної інфраструктури, що є воєнним злочином найгіршого ґатунку, за що путін і його поплічники мають відповісти перед світовою спільнотою», - заявив Мерц.

Глава ХДС піддав критиці те, як Бундесвер виконує зобов’язання доведення витрат на оборону до 2% ВВП. Він акцентував на тому, що наступного року фінансування не просто не збільшиться, а зменшиться майже на 300 млн євро в реальному вимірі. Такими темпами Бундесверу буде непросто виконувати свої зобов’язання перед союзниками, зауважив Мерц.

Читайте також: Німеччина позбулася залежності від російських енергоносіїв - Шольц

Напередодні міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт заявила, що мета витрачати на потреби оборони 2% ВВП буде досягнута через 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-