Оголошення вироку у справі МН17: засідання суду в Нідерландах

Оголошення вироку у справі МН17: засідання суду в Нідерландах

Фото, відео
Укрінформ
У судовому комплексі “Схіпхол” поблизу Амстердама, Нідерланди, триває засідання суду у справі МН17, на якому буде оголошено рішення щодо чотирьох обвинувачених.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Оголошення вироку триватиме майже дві години. У залі суду присутні адвокати родичів загиблих, захист одного з обвинувачених Олега Пулатова, який виявив бажання долучитися до судового процесу, журналісти.

У будівлі суду також присутні понад 200 родичів загиблих, зокрема з Нідерландів, Австралії, Малайзії.

Рідні загиблих рейсу МН17 заходять до будівлі суду. Фото Ірини Драбок/Укрінформ

Читайте також: Жоден із підозрюваних у справі МН17 не з’явиться в суді - адвокат родичів загиблих у катастрофі

“Я сподіваюся сьогодні чітко почути, що сталося з моєю мамою та вітчимом. Я сподіваюся, що буде чітко встановлено, що літак збили російські військові. Я не впевнена, що обвинувачених визнають винними безпосередньо в убивстві, але принаймні всі знатимуть, що вони зробили”, - сказала в коментарі Укрінформу перед початком засідання Джейн Малкольм із Австралії.

Фото Ірини Драбок/Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Рідні загиблих хочуть, щоб увесь світ знав про причетність росії до збиття MH17

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер фсб, колишній "міністр оборони" так званої "днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник гру генштабу збройних сил рф, глава "гру днр" Сергій Дубинський, підполковник гру Олег Пулатов (усі - громадяни рф), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "днр".

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-