Майже 70% французів вважають, що країна занепадає

Майже 70% французів вважають, що країна занепадає

Опитування
Укрінформ
Французи стурбовані майбутнім Франції, майже 70% опитаних вважають, що країна занепадає.

Про це свідчать результати опитування CSA Institute для CNEWS, опубліковане на сайті цього ЗМІ, передає Укрінформ.

Зокрема, 69% опитаних дали ствердну відповідь на запитання: “Чи вважаєте ви, що Франція занепадає?”, тоді як 31% респондентів відповіли «ні».

Соціологи зазначають, що такі настрої серед французів помітно зростають, про що свідчить зростання такої оцінки на сім балів - у порівнянні з 16 вересня під час попереднього аналогічного опитування.

Причому у своїх оцінках майже збігаються й опитані чоловіки, і жінки: серед чоловіків вважають, що "Франція занепадає" 67% опитаних, серед жінок - 71%.

Читайте також: Ультраправі Франції обрали собі нового лідера замість Марін Ле Пен

Також відповідь “Так” із майже 70% або більше перемагає у всіх вікових категоріях, за винятком 18-24-річних респондентів, серед яких так вважають лише 51%. Водночас 74% опитаних французів у віці 25-34 років і 73% віком 35-49 років вважають, що "Франція занепадає".

Щодо політичних поглядів респондентів, то найбільше прихильників твердження, що "Франція занепадає" спостерігається серед правих - 83%. Серед лівих також переважають подібні погляди, але у значно меншій мірі — 58%. Водночас на боці центристської пропрезидентської більшості кількість тих, хто вважає, що “Франція занепадає” становить 45%, тоді як не погоджуються з таким твердженням 54% опитаних.

Читайте також: Проміжні вибори у США: про що свідчать опитування?

Опитування проводилося 2-3 листопада шляхом самостійного онлайн-анкетування за репрезентативною національною вибіркою 1010 дорослих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-