76-а сесія Генасамблеї ООН завершила роботу, новий голова склав присягу

76-а сесія Генасамблеї ООН завершила роботу, новий голова склав присягу

Укрінформ
Голова Генеральної Асамблеї Абдулла Шахід у понеділок закрив 76-у сесію Генеральної Асамблеї ООН, перед її закриттям присягу склав голова наступної, 77-ї сесії угорський дипломат Чаба Кереші, обраний на цю посаду в червні.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, відповідаючи на запитання журналістів після складення присяги, Кереші пообіцяв працювати над реформуванням ООН «в умовах найскладнішої кризи в нашій історії після Другої світової війни» та «зміцнювати нашу співпрацю на основі довіри».

Щодо російської агресії проти України, він підкреслив, що ця війна має бути зупинена.

«Війна ніколи не приносить процвітання. Війна може принести тільки страждання. Війна спрямована проти прав людини. Війна – проти благополуччя. Війна – проти планети», - підкреслив Кереші.

Читайте також: Рада ООН із прав людини розгляне ситуацію в Україні

За його словами, припинення вогню має бути досягнуто якомога швидше, як того вимагає резолюція Генасамблеї ООН «Агресія проти України», ухвалена на початку березня.

Кереші працював на різних посадах у Міністерстві закордонних справ своєї країни, його останнє призначення – директор з екологічної стійкості в адміністрації президента Угорщини. У 2011 – 2012 роках обіймав посаду віцепрезидента Генеральної Асамблеї ООН.

Читайте також: Кулеба назвав ключовий меседж України на Генасамблеї ООН

Відкриття 77-ї сесії очікується у вівторок, 13 вересня.

Традиційний тиждень високого рівня – за участю лідерів держав – розпочнеться 20 вересня.

Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-