МЗС Литви роз'яснило росії порядок транзиту санкційних товарів

МЗС Литви роз'яснило росії порядок транзиту санкційних товарів

Укрінформ
У МЗС Литви вручили тимчасовому повіреному у справах росії Сергію Рябоконю ноту з роз'ясненням щодо обмежувальних заходів ЄС до деяких категорій товарів, які прямують транзитом до Калінінграда.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться на сайті МЗС Литви.

Під час зустрічі було спростовано поширену російською стороною інформацію про те, ніби Литва заборонила перевезення транзитом до Калінінградської області пасажирів і вантажів, які не підпадають під дію санкційного режиму ЄС.

Зазначається, що Литва не запроваджувала жодних односторонніх, індивідуальних чи додаткових обмежень на цей транзит і лише послідовно застосовує санкції ЄС.

Читайте також: Литва припиняє транзит низки товарів з рф до Калінінградської області

Ситуацію також прокоментував литовський Департамент митниці.

"Відповідно до четвертого пакета санкцій Євросоюзу, ухваленого 15 березня 2022 року, обмежувальні заходи ЄС щодо імпорту та транзиту російської сталі та інших виробів із чорних металів до ЄС та через ЄС набули чинності 17 червня 2022 року – їх не можна перевозити територією Співтовариства", - повідомляє Delfi з посиланням на відомство.

Читайте також: Президент Литви назвав відновлення України після війни особистим зобов'язанням

Як повідомлялося, мзс росії викликало очільницю литовської дипмісії Віргінію Умбрасене і заявило їй протест у зв'язку із рішенням влади Литви заборонити транзит великої номенклатури вантажів до Калінінградської області. Було висунуто вимогу "негайного скасування рестрикцій". Водночас було заявлено, що "росія залишає за собою право на дії щодо захисту своїх національних інтересів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-