У Євросоюзі погодилися ще на рік продовжити чинність COVID-сертифікатів

У Євросоюзі погодилися ще на рік продовжити чинність COVID-сертифікатів

Укрінформ
Учасники переговорів Європейського парламенту та країн ЄС досягли домовленості про збереження схеми цифрових COVID-сертифікатів ЄС до червня 2023 року.

Про це повідомляє Європарламент, передає Укрінформ.

“Переговорні групи Європарламенту та Ради ЄС уклали угоду про продовження схеми цифрових сертифікатів, термін дії якої минає 30 червня, ще на один рік”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що цим законодавці  “хочуть гарантувати свободу пересування громадян ЄС у разі появи нового тривожного варіанту”.

Учасники переговорів погодилися, що держави-члени повинні утримуватися від  додаткових обмежень на вільне пересування власників сертифікатів. Це буде дозволено робити лише в тому випадку, якщо такі обмеження є необхідними, пропорційними та недискримінаційними, з метою охорони здоров’я населення, наголошується у повідомленні.

Читайте також: COVID-пандемія: ВООЗ заявляє про надмірну смертність майже 15 мільйонів осіб за два роки

Водночас передбачається перегляд цього інструмента через пів року з можливість скасування, якщо дозволятиме епідеміологічна ситуація.

Наступними кроками має бути офіційне затвердження угоди Європарламентом і Радою ЄС, аби вона набула чинності 30 червня.

Як повідомлялося, цифровий COVID-сертифікат ЄС набув чинності 1 липня 2021 року. Його наявність полегшує подорожі територією усіх 27 держав Євросоюзу, а також Швейцарією, Ісландією, Норвегією та Ліхтенштейном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-