У східній Європі стартували навчання НАТО Defender Europe та Swift Response

У східній Європі стартували навчання НАТО Defender Europe та Swift Response

Укрінформ
На території дев'яти країн Європи 1 травня розпочалися планові навчання НАТО під назвами Defender Europe 2022 та Swift Response 2022.

Про це повідомив у Твіттері міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

“Розпочинаються міжнародні навчання Defender Europe та Swift Response 2022 за участю польських солдатів. У запланованих спільних навчаннях у Польщі візьмуть участь понад 7 тис. військових з країн НАТО та країн-партнерів і 3 тис. одиниць техніки”, - повідомив Блащак.

За даними міністерства національної оборони Польщі, навчання Defender Europe 2022 та Swift Response 2022 триватимуть із 1 по 27 травня на території дев’яти країн. Загалом у них візьмуть участь 18 тис. військових із понад 20 країн.

Як підкреслюється, ці двоє навчань є “циклічними оборонними навчаннями, які не спрямовані проти жодної країни і не пов'язані з поточною геополітичною ситуацією в регіоні”. Процес їх планування розпочався в 2021 році, додали в міноборони РП.

Defender Europe є міжнародними регулярними навчаннями, які організовуються Збройними силами США для підвищення готовності та оперативної сумісності між союзниками та партнерами США і НАТО.

Читайте також: Винищувачі НАТО піднімалися через літаки рф над Чорним і Балтійським морями

Swift Response також є міжнародними навчаннями, які організовуються ЗС США, для посилення взаємодії між Сполученими Штатами, союзниками по НАТО та військовими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-