Президент Італії заявив про готовність країни до нових санкцій ЄС проти росії

Президент Італії заявив про готовність країни до нових санкцій ЄС проти росії

Укрінформ
Італія підтримає без жодних вагань введення додаткових санкцій Євросоюзу проти росії через її вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ з посиланням на ANSA, про це заявив президент Італії Серджо Маттарелла у середу в ПАРЄ.

"Як заявив президент Серджо Маттарелла в середу, виступаючи перед Парламентською асамблеєю Ради Європи в Страсбурзі, Італія готова ввести можливі додаткові санкції ЄС проти росії через її вторгнення в Україну "без жодних вагань", - йдеться у повідомленні.

Коментуючи питання дотримання італійськими компаніями санкцій ЄС проти рф, Маттарелла заявив, що "система санкцій повністю діє в Італії".

Читайте також: Швейцарія запровадила нові санкції проти росії й білорусі

За словами італійського президента, російська війна проти України також надає поштовх для європейської єдності. "Агресія росії надає додатковий імпульс єдності європейських країн і народів, які вірять у мир, демократію та повагу до міжнародного права і верховенства закона", - заявив він.

Італійський президента також заявив, що своїм "звірячим вторгненням в Україну" російська федерація "вирішила позиціонувати себе поза правилами, під якими вона сама підписалася".

Як відомо, з 24 лютого триває повномасштабне вторгнення в Україну російських військ. На боротьбу з ворогом піднявся весь народ України, який чинить йому потужний спротив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-