Троє з чотирьох американців підтримують постачання зброї в Україну

Троє з чотирьох американців підтримують постачання зброї в Україну

Опитування
Укрінформ
73% американців підтримують намагання США постачати зброю в Україну, що є найвищим рівнем підтримки з моменту початку росією широкомасштабної агресії проти України у лютому.

Опитування було проведене інформагентством Reuters та багатонаціональною дослідницькою та консалтинговою компанією Ipsos, передає Укрінформ.

«Згідно з опитуванням Reuters/Ipsos, проведеним у вівторок, 73% американців підтримують намагання США постачати в Україну зброєю, що є найвищим рівнем підтримки з моменту вторгнення росії в сусідню державу в лютому», - вказує інформагентство.

Читайте також: «Нейтральність» означає підтримку рф у її агресивній війні проти України – Боррель

Попереднє опитування Reuters/Ipsos, проведене наприкінці березня, до глобального обурення після виявлення вбитих мирних жителів на північ від Києва, показувало, що поставки зброї в Україну підтримують 68% респондентів.

Останнє опитування показало, що більшість демократів і республіканців підтримують санкції США проти росії та кажуть, що віддадуть перевагу кандидатам на проміжних виборах до Конгресу 8 листопада, які підтримують військову допомогу Україні. При цьому близько половини опитаних, включаючи 6 з 10 демократів і майже половину республіканців, стурбовані тим, що Росія може спробувати вплинути на вибори до Конгресу за допомогою дезінформації та онлайн-пропаганди.

Читайте також: Пентагон створив у Німеччині Центр контролю військової допомоги Україні - CNN

Також опитування показує, що американці оцінюють реакцію президента Джо Байдена на війну в Україні вище, ніж його намагання щодо розв'язання інших питань, включаючи економіку та високі ціни на енергоносії. Зокрема близько 46% американців, включаючи 70% демократів і 24% республіканців, схвалюють роботу Байдена щодо України, а от схвалення дій американського лідера стосовно економіки склало 37%, цін на паливо і газ - 32%.

Читайте також: Американський філософ Фукуяма пояснив, чому Україна переможе

Вказується, що загалом роботу Байдена на посаді президента у рамках опитування схвалили 42% респондентів, що є майже найнижчим рівнем за часи його президентства.

Обидва опитування Reuters/Ipsos проводилися в Інтернеті англійською мовою, по всій території США. У кожному опитуванні брали участь від 1005 дорослих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-