росія дедалі більше наближається до сценарію розвитку санкційного «друга» – Ірану

росія дедалі більше наближається до сценарію розвитку санкційного «друга» – Ірану

Укрінформ
В Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони вважають, що росія попри «радість» від санкцій, дедалі більше наближається до сценарію розвитку Ірану

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці ЦПД у Telegram.

Зазначаються, що перша з причин – росію та Іран спіткала «голландська хвороба» – залежність від експорту невеликої кількості видів сировини в обмін на імпорт необхідних товарів.

В обох країнах подібна вага експорту в структурі ВВП – близько 30%. Прибуток від продажу нафти в структурі ВВП за вирахуванням собівартості в Ірані — близько 20%, в рф – 10%.

Іранські банки теж відключили від SWIFT і заморозили понад 100 млрд доларів банківських активів. В російській федерації цифра сягнула $400 млрд.

Читайте також: Санкції проти росії мають бути нищівними для курсу рубля - Моравецький

Майбутнє імпортозаміщення, яким так вихваляється росія, в Ірані зазнало поразки. Там з’явився власний Інтернет, замість YouTube – Aparat, замість Facebook – Cloob, замість App Store – Cafe Bazaar. Але ці соцмережі визнані лише внутрішнім користувачем.

«Якщо Іран перебуває під санкціями 43 роки, то росія лише починає їх відчувати. Реальний «біль» настане ближче до осені», - додали в Центрі протидії дезінформації.

Як повідомлялось, раніше голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що очікує, що шостий пакет санкцій ЄС може включити обмежувальні заходи щодо російського Сбербанку, а також механізм нафтового ембарго проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-