У Казахстані під час протестів постраждали більше тисячі осіб

У Казахстані під час протестів постраждали більше тисячі осіб

Укрінформ
Більше 1000 людей постраждали внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було шпиталізовано.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє державний канал «Хабар-24», який цитує Інтерфакс.

«Понад тисячу чоловік постраждали в результаті масових безладів (так називають протести у країні провладні ЗМІ – ред.) у різних регіонах Казахстану, з них майже 400 було шпиталізовано, 62 людини перебувають в реанімації», - розповіла в ефірі державного телеканалу Ажар Гиніят, заступниця міністра охорони здоров’я країни.

Місцеві ЗМІ відзначають, що зранку 6 січня відбулися нові сутички протестувальників з поліцією в Алмати. Також було оприлюднено багато відео з пострілами з автоматичної зброї, яка велася вночі. Окремі джерела повідомляли про десятки загиблих, офіційної статистики щодо жертв поки немає.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний представник департаменту поліції Алмати Салтанат Азірбек заявила про ліквідацію "десятків учасників заворушень" у місті.

Раніше повідомлялося, що під час протестів у Казахстані загинули вісім поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії, ще 317 силовиків поранені.

Антитерористична операція в Алмати розпочалася в ніч проти четверга.

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли в масові протести, незважаючи на те, що уряд пішов у відставку, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Президент Касим-Жомарт Токаєв звернувся до глав держав ОДКБ із закликом «надати допомогу Казахстану у подоланні терористичної загрози».

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, який очолює Раду колективної безпеки ОДКБ, заявив, що в Казахстан будуть направлені «колективні миротворчі сили».

Державне телебачення також повідомило, що Національний банк Казахстану ухвалив рішення призупинити діяльність усіх фінансових інституцій.

Інтернет у країні в основному не працює.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-