Через вулкан повітря на острові Ла-Пальма стало токсичним

Через вулкан повітря на острові Ла-Пальма стало токсичним

Укрінформ
Тисячам жителів іспанського острова Ла-Пальма було наказано залишатися вдома через викиди в повітря двоокису сірки, які досягли токсичного рівня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За заявою влади, близько 24 500 жителів Лос-Льянос-де-Арідане, Ель-Пасо та Тасакорте - третина жителів Ла-Пальми - були змушені залишатися вдома, оскільки повітря через виверження стало «вкрай несприятливим».

Аварійні служби проінструктували мешканців закрити вікна та вимкнути кондиціонери, щоб не вдихати токсичні пари. Вони також рекомендували відкласти заняття на свіжому повітрі та порадили не виходити на вулицю без захисних масок.

У постраждалих муніципалітетах учням було наказано залишатися в школах, а батькам не забирати їх доти, доки не поліпшиться якість повітря.

Виверження, яке розпочалося 19 вересня на горі Кумбре-В'єха, є найтривалішим виверженням на іспанських Канарських островах з моменту початку реєстрації таких явищ у 1500 році.

За даними супутникової системи моніторингу ЄС Copernicus, потоки лави пошкодили або зруйнували щонайменше 2910 будівель, що змусило тисячі людей залишити свої оселі.

Фото: Marcos Moreno, АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-