У Nord Stream 2 заявляють, що першу нитку заповнили технічним газом

У Nord Stream 2 заявляють, що першу нитку заповнили технічним газом

Укрінформ
Оператор будівництва Nord Stream 2 AG заявив, що перша нитка газопроводу «Північний потік 2» заповнена технічним газом і готова до роботи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті компанії. 

«На 18 жовтня процедура з заповнення газом першої нитки газопроводу "Північний потік 2" була завершена. Відповідно до плану і проєктних вимог нитка наповнена так званим технічним газом в об'ємі приблизно 177 млн ​​куб. м, що забезпечує рівень тиску 103 бар у газопроводі», - пише оператор.

Уточнюється, що цього тиску достатньо, щоб розпочати транспортування газу. При цьому пусконалагоджувальні роботи на другій нитці тривають. «Про наступні технічні кроки Nord Stream 2 повідомить додатково», - резюмують в Nord Stream 2 AG.

Читайте також: Газова директива ЄС повністю поширюється на Nord Stream 2 - президентка Єврокомісії

Як повідомлялося, російський газовий монополіст Газпром 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік - 2".

Газопровід побудований з Росії до Німеччини в обхід України по дну Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром. Зараз газопровід очікує сертифікації з боку німецького регулятора.

Читайте також: Регулятор має чотири місяці, щоб сформулювати рішення про сертифікацію Nord Stream 2

Проти цього проєкту виступають Україна, Польща, країни Балтії і США. Уряди цих країн, а також впливова група депутатів Європейського парламенту вважають, що Росія вже зараз використовує газопровід "Північний потік - 2" як гібридну енергетичну зброю як проти України, так і проти всього Євросоюзу.

Засновником компанії Nord Stream 2 AG є Gazprom international projects LLC, дочірня компанія ПАТ «Газпром».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-