Обмін санкціями: РФ оголосила обмеження проти восьми посадовців США

Обмін санкціями: РФ оголосила обмеження проти восьми посадовців США

Укрінформ
У п'ятницю Росія оголосила санкції проти восьми посадовців адміністрації США, включаючи директора ФБР Крістофера Рея та директора національної розвідки Авріл Гейнс.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

Це сталося наступного дня після того, як президент США Джо Байден оголосив про запровадження широкомасштабних санкцій проти Росії.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія також видворить 10 американських дипломатів, припинить діяльність некомерційних структур США в країні, запровадить нові обмеження на американських дипломатів та вигадає «болісні» заходи проти американських компаній як помсту за каральні дії адміністрації Байдена.

Читайте також: Нові санкції США проти Росії: Мова, яку розуміють у Кремлі

Ці кроки є «лише частиною наявних у нашому розпорядженні можливостей», попередило Міністерство закордонних справ Росії в заяві на своєму сайті.

Відповідно до оприлюдненої заяви МЗС Росії, крім Рея і Гейнс, до санкційного списку РФ включено генерального прокурора США Мерріка Гарланда, радника Байдена з внутрішньої політики Сьюзен Райс, міністра національної безпеки Алехандро Майоркаса і директора Федерального бюро в'язниць США Майкла Карвахаля. У заяві також згадується Джон Болтон, колишній радник з національної безпеки експрезидента Дональда Трампа і колишній директор ЦРУ Джеймс Вулсі.

Читайте також: Нові санкції США торкнуться суверенного боргу Росії – NYT

Виступаючи на пресконференції в Москві, Лавров назвав ці заходи «відповіддю на оголошення адміністрації Байдена про санкції щодо Москви за її втручання у вибори в США 2020 року, кібератаку на сайти держорганів, окупацію і «серйозні порушення прав людини в Криму».

Нагадаємо: американські санкції передбачають висилку 10 російських дипломатів з Вашингтона, у тому числі представників російських розвідувальних служб, за кібератаки та втручання у вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-