В Індії вже тиждень обирають парламент - сьогодні останнє голосування

В Індії вже тиждень обирають парламент - сьогодні останнє голосування

Укрінформ
В Індії проходить останній етап парламентських виборів.
Про це повідомляє DW.

У неділю, 19 травня, свої голоси за кандидатів можуть віддати понад 100 мільйонів громадян у восьми штатах, Вибори, які почалися ще 11 квітня, відбуваються у сім етапів. Підрахунок голосів розпочнеться 23 травня", - зазначається у повідомленні.

Перед деякими виборчими дільницями вишукалися довгі черги охочих проголосувати. У деяких штатах, зокрема в Західній Бенгалії, на тлі вуличних сутичок між послідовниками партії прем'єр-міністра Нарендри Моді та представниками опозиційних груп голосування відбувається за посилених заходів безпеки.

Читайте також: Українці в Індії запустили флешмоб "Світ навколо вишиванки"

Загалом понад 900 мільйонів індійців могли взяти участь у виборах нижньої палати парламенту, до якої балотувалися близько восьми тисяч кандидатів з 460 партій. Народна палата Індії налічує 545 депутатів, з яких двох призначає президент, а інших 543 обирають на п'ять років під час загального прямого голосування на основі мажоритарної системи.

За опитуваннями, чинний прем'єр-міністр Нарендра Моді, який представляє Індійську народну партію, має шанси бути переобраним на другий термін. Його основним суперником вважають Рахула Ганді, голову Індійського національного конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-