Фейгін сказав, хто ще допоможе звільнити Сущенка

Фейгін сказав, хто ще допоможе звільнити Сущенка

Укрінформ
«Репортери без кордонів» активізують дії з метою підтримки та звільнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це власному кореспондентові Укрінформу заявив адвокат затриманого Марк Фейгін за результатами проведеної у вівторок в Парижі зустрічі з представниками впливової неурядової організації.

"«Репортери без кордонів» готові ще більш щільно встряти в ситуацію з Романом Сущенко. Будуть не тільки чергові заяви, пов'язані з інформаційними приводами, наприклад судами, іншими процесуальними діями, але й політичними подіями, зокрема, проведенням самітів в «нормандському» форматі", - зазначив Фейгін.

Адвокат висловив упевненість, що заклики і вимоги звільнення Романа Сущенка будуть, безсумнівно, артикулироваться через «Репортерів без кордонів» в усьому корпоративному журналістському співтоваристві.

Фейгін також повідомив, що сторони визначили алгоритм спільних дій, які будуть послідовно реалізовуватися вже найближчим часом, починаючи з грудня.

«Там є пряма зацікавленість. Потрібно віддати належне, що з ситуацією в Росії там добре знайомі і нічого не треба пояснювати», - підкреслив Фейгін.

Як раніше повідомлялося, 28 листопада Лефортовський суд Москви продовжив арешт незаконно затриманого журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 січня 2017 року.

Власкора Укрінформу у Франції, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-