Фейгін зібрався до Франції у справі Сущенка

Фейгін зібрався до Франції у справі Сущенка

Укрінформ
Марк Фейгін, який захищає неправомірно затриманого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, заявив, що 29 листопада - 3 грудня буде в Парижі з діловою поїздкою у "справі Сущенка".

Про це адвокат повідомив у Twitter.

"29 листопада я їду в Париж і пробуду там до суботи 3 грудня. Там разом з дружиною Романа Сущенка ми зустрічатимемося з офіційними особами", - сказав Фейгін.

Раніше він повідомляв, що під час перебування у Франції буде багато спілкування, переговорів, інформування французької сторони про "справу Сущенка", про те, що акредитований при французькому МЗС журналіст має бути звільнений. 

"В майбутньому ми робимо упор на переговори у "нормандському форматі". Тут дуже важливо, що Президент України на Берлінському саміті вже порушував питання про українських політв'язнів, у тому числі про останного з них - Романа Сущенка", - резюмував адвокат. 

Як повідомляв Укрінформ, його власного кореспондента у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Діючий термін утримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Сущенко працює в Укрінформі з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-