Скаргу на арешт Сущенка розглянуть у закритому режимі

Скаргу на арешт Сущенка розглянуть у закритому режимі

Укрінформ
Мосміськсуд 27 жовтня розглядатиме скаргу на арешт журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно утримують в СІЗО "Лефортово" в Москві, в закритому режимі.

Про це в понеділок телефоном в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів адвокат Марк Фейгін.

"Я вважаю ці шанси нульовими, ніхто цей запобіжний захід не скасує. Тим більше враховуючи, що суд проходитиме в закритому режимі, складно буде апелювати до ЗМІ, які могли б дати оцінку представленим доказам тих чи інших", - сказав він, відповідаючи на питання про шанси на зміну Сущенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

При цьому Фейгін наголосив, що по протоколах, які він вивчив, були дуже істотні порушення при затриманні Сущенка.

"І обрання запобіжного заходу, на мій погляд, процесуально винесене було рішення без урахування всіх допущених відносно нього утисків прав і так далі, не кажучи вже про те, що Кримінально-процесуальний кодекс передбачає ряд підстав, за якими обирається найсуворіший запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Цілком собі у суду була можливість якоїсь альтернативи, він нею не став скористатися із зрозумілих причин - обвинувачення у шпигунстві вважається у них куди більш істотним ніж права самого обвинуваченого", - наголосив адвокат.

Фейгін також заявив, що в Мосміськсуді 27 жовтня він представить всі ці аргументи. 

Раніше він повідомив, що розгляд скарги на арешт Сущенка відбудеться 27 жовтня у Мосміськсуді. 

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, з порушенням всіх міжнародних правил, затримали в Москві у п'ятницю, 30 вересня, куди він прибув з приватною поїздкою. Його тримають в СІЗО "Лефортово". Український консул побував у Сущенка ввечері 10 жовтня.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, наголосивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-