Україна у ПАРЄ нагадала про затримання у Росії Сущенка

Україна у ПАРЄ нагадала про затримання у Росії Сущенка

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи звернули увагу депутатів на репресивні дії Росії, яка продовжує захоплювати нових заручників.

Про це заявили у середу в Страсбурзі у своїх виступах на дебатах про політичні наслідки російської агресії проти України представники української делегації у ПАРЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія і терористи утримують ув’язнених і захоплюють нових. 30 вересня український журналіст Роман Сущенко був заарештований у Москві за сфальсифікованими обвинуваченнями у шпигунстві», - нагадала депутатам ПАРЄ перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Український парламентарій зазначила, що Росія не збирається виконувати ані рішення ПАРЄ, ані Мінські домовленості. Геращенко заявила, що українська делегація виступає за посилення санкцій проти Росії.

Голова Постійної делегації України у ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв, перераховуючи злочини режиму Путіна, також зазначив, що останнім прикладом цього є арешт кореспондента Укрінформу Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-