У Старому Салтові на Харківщині відновлюють 13 багатоквартирних будинків

У Старому Салтові на Харківщині відновлюють 13 багатоквартирних будинків

Фото, відео
Укрінформ
У Старому Салтові Чугуївського району на Харківщині відновлюють 13 багатоквартирних будинків, пошкоджених російськими обстрілами.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Харківська обласна військова адміністрація.

“Селище Старий Салтів значно постраждало від ворожих обстрілів. Ворог прицільно бив по житловій інфраструктурі. Цього року в квітні готуємо до здачі в експлуатацію два будинки, ще три будуть готові у травні. Решту житлових об’єктів завершимо влітку та восени”, - сказав начальник ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, ці багатоквартирні будинки відновлюють за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Крім того, нині в Старому Салтові відновлюють заклад освіти та розробляють проєкт на будівництво захисної споруди, а також ремонтують будівлю амбулаторії загальної практики сімейної медицини і Центру надання адміністративних послуг.

За інформацією ОВА, торік у селищі Старий Салтів відремонтували чотири багатоповерхових будинки, відновлення ще 13 почали та продовжили в 2024 році.

Читайте також: На Херсонщині показали, як відбудовують село Посад-Покровське

Як повідомлялося, Старий Салтів розташовується на березі Печенізького водосховища. Росіяни окупували селище в перші дні повномасштабної війни. Розграбували бази відпочинку, яхт-клуби, приватні садиби.

На початку травня 2022-го Старий Салтів у ході боїв звільнили, загарбники намагалися повернути над ним контроль, однак Сили тероборони атаку відбили. Після цієї поразки війська РФ почали нещадно обстрілювали селище – аж до контрнаступу ЗСУ у вересні.

Наслідки збройної агресії – масштабні: зруйновано чи пошкоджено половину об’єктів інфраструктури, ще більше – житлових будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-