У Туреччині обговорили залучення компаній до відбудови України

У Туреччині обговорили залучення компаній до відбудови України

Укрінформ
У Туреччині відбулися переговори щодо перспективи імплементації Угоди про вільну торгівлю, що має відбутися найближчим часом, залучення турецьких компаній до відбудови України, а також представлено можливості міжнародної платформи Nazovni.

Про це йшлося під час візиту державного секретаря МЗС Олександра Банькова до Туреччини, повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення Посольства України в Туреччині.

“Основними темами переговорів є перспективи імплементації Угоди про вільну торгівлю, що має відбутися найближчим часом, та залучення турецьких компаній до відбудови України. Українська сторона очікує на участь високих представників та ділових кіл Туреччини в Конференції з відновлення України в Берліні, що запланована на 11 червня 2024 року”, - зазначає посольство про зустріч Банькова із заступником міністра торгівлі Туреччини Мустафою Тузджу.

Державний секретар також презентував у Туреччині можливості міжнародної платформи Nazovni, що діє при МЗС та спрямована на підтримку українських експортерів, сприяння виведенню української продукції на зовнішні ринки, зокрема турецький.

На зустрічі з керівництвом Ради зовнішньоекономічних зв’язків Туреччини та Українсько-турецької ділової ради йшлося про позитивну динаміку двосторонньої торгівлі між Україною і Туреччиною попри російську агресію.

“Висловили сподівання щодо подальшого зростання товарообігу на тлі завершення процедур ратифікації Угоди про вільну торгівлю. Міністерство закордонних справ та уряд України налаштовані на інтенсифікацію діалогу з бізнес-спільнотою Туреччини задля підтримки і зміцнення взаємовигідного двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва і використання інструментів економічної дипломатії”, - передає посольство зміст розмови.

Читайте також: «Турецький» мирний план: чи дійсно Ердоган пропонує завершити війну в Україні

Держсекретар МЗС також зустрівся з керівництвом найбільшої в Туреччині Асоціації промисловців і підприємців, де йшлося про реалізацію спільних проєктів в Україні, зокрема у сфері будівництва та відновлення енергетичної та цивільної інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня цього року під час двосторонньої зустрічі делегацій України та Туреччини на чолі з віцепрем'єр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим та міністром торгівлі Туреччини Омером Болатом у Стамбулі було визначено “дорожню карту” набуття чинності Угоди про вільну торгівлю.

Фото: Посольство України в Турецькій Республіці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-