Німеччина працює над залученням приватного капіталу у відбудову України

Німеччина працює над залученням приватного капіталу у відбудову України

Укрінформ
Німеччина працює над тим, аби збільшити приплив приватного капіталу для відбудови України.

Про це сказала міністр економічного співробітництва та розвитку ФРН Свенья Шульце журналістам у середу після засідання уряду, на якому було розглянуто програму з 15 пунктів, передає кореспондент Укрінформу.

«Німеччина допомагає (у відбудові), але ми свідомі, що публічних, державних грошей для цього не вистачить. Ми потребуємо також приватних капіталовкладників», - підкреслила політик.

Міністр нагадала, що Україна вже зараз проводить роботи з відбудови, та висловила велику повагу до цього. Вона зазначила, що Берлін намагається підтримати ті німецькі компанії, які залишилися працювати в Україні (до війни їх було понад 2 тисячі) та наголосила на важливості саме малих і середніх бізнесів. Серед таких вона особливо виділила аграрні компанії, а також нагадала про участь ФРН у відновленні енергетичних об’єктів тощо.

«Ми інвестуємо дуже багато грошей капіталовкладників і продовжуватимемо це робити, будемо стояти на боці України… Вона захищає демократію. І для нас у Німеччині це дуже важливо в німецьких інтересах інвестувати ці гроші… Ми не можемо припинити підтримку», - заявила Шульце. При цьому вона наголосила на важливості, аби все проходило транспарентно.

Вона також заявила про важливість широкої міжнародної підтримки.

Читайте також: Люксембург виділяє €50 мільйонів на відбудову Криворізького району

Як повідомлялось, велика конференція з відбудови України запланована на червень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-