Бельгійське державне агентство Enabel долучиться до проєктів відновлення України

Бельгійське державне агентство Enabel долучиться до проєктів відновлення України

Укрінформ
Бельгійське державне агентство з питань розвитку Enabel розпочинає системну співпрацю з Україною у проєктах відновлення критичної та соціальної інфраструктури.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Команда Міністерства розвитку, громад, територій та інфраструктури України провела зустріч із міністром співробітництва у сфері розвитку та великих міст Бельгії Кароліною Женні та головою Бельгійського державного агентства з питань розвитку Enabel Яном Ван Веттером. За результатами зустрічі сторони погодили вже у березні розпочати втілювати проєкти відновлення критичної та соціальної інфраструктури», - йдеться повідомленні.

Наголошується, що найближчим часом Enabel планує відкрити офіси у Києві та Харкові.

Читайте також: Україна та Японія підписали 56 документів про співпрацю та відбудову - Шмигаль

Бельгійське державне агентство з питань розвитку Enabel отримало фінансування в розмірі $150 млн, які надійшли за рахунок заморожених у Бельгії російських активів. Відтак, на зустрічі обговорювали можливість співпрацювати у спільному зі Світовим банком проєкті Hope, метою якого є відновлення пошкодженого внаслідок бойових дій житла, зокрема, шляхом отримання компенсації.

Як повідомлялося, Україна і Бельгія активізують економічне співробітництво та співпрацю щодо подальшого використання заморожених російських активів для відбудови України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-