Агентство відновлення заощадило ₴215 мільйонів на тендерах із відбудови

Агентство відновлення заощадило ₴215 мільйонів на тендерах із відбудови

Інфографіка
Укрінформ
Держ агентство відновлення та розвитку інфраструктури за результатами тендерів уклало понад 50 договорів на відбудову зруйнованих обʼєктів за кошти Фонду ліквідації наслідків російської збройної агресії; при цьому завдяки прозорій процедурі вдалося заощадити 215 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Агентства відновлення у Фейсбуці.

“Відбудовуємо та зберігаємо державні кошти, які стануть додатковим ресурсом для відновлення. Маємо вже понад 50 укладених договорів на відбудову цивільних обʼєктів. Це житлові будинки, лікарні, освітні заклади, вокзали, відновлення комунікацій у найбільш постраждалих населених пунктах. Завдяки прозорим закупівлям та активності учасників вартість робіт по них зменшилася на 215 млн грн”, - ідеться у повідомленні.

Серед договорів, які уклали в листопаді, – будівництво понад 75 житлових будинків у селі Посад-Покровське Херсонської області та реконструкція 16 багатоквартирних будинків в селі Ягідне Чернігівської області. Тут Агентство відновлення проводить комплексну відбудову, адже руйнування в цих селах такі, що практично не залишилося жодної вцілілої будівлі.

Укладено також договори на реконструкцію системи водопостачання та електропостачання в Посад-Покровському. Завдяки проведенню тендерів вартість робіт по цих двох обʼєктах стала меншою на понад 25 млн грн від очікуваної.

У Київській області серед останніх укладених договорів - капітальний ремонт багатоквартирного будинку в Бородянці по вул. Центральна, 365-А. Після проведення тендеру, в якому взяли участь 7 компаній, вартість стала меншою майже на 8 млн грн, або на 20%.

Читайте також: Агентство відновлення ініціює зустрічі з будівельним бізнесом у регіонах

Ще один будинок, який Агентство відновлює на цій вулиці, – №338. У тендері взяли участь 5 компаній; очікувана вартість робіт зменшилася приблизно на 4 млн грн.

Істотно, на 21,3 млн грн, зменшилася вартість реконструкції залізничного вокзалу та привокзальної площі в Тростянці Сумської області. У тендері на реконструкцію взяли участь 4 компанії. Будівля вокзалу дуже пошкоджена внаслідок обстрілу важкою артилерією та фортифікаційних робіт російської армії.

Також у листопаді Агентство відновлення Будівля вокзалу дуже пошкоджена внаслідок обстрілу важкою артилерією та фортифікаційних робіт російської армії.уклало договір на капітальний ремонт будівлі дитячого садка в смт Гончарівське у Чернігівській області, яке постраждало від ворожих обстрілів. Вартість робіт вдалося знизити на 6,7 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 31 жовтня 2023 року в Україні налічувалося майже 160 тис. зруйнованих і пошкоджених через російську агресію будівель та споруд, приблизно 20 тис. із них - багатоповерхові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-