На Київщині комісія обстежила будівництво дитсадка, ущент зруйнованого росіянами торік навесні

На Київщині комісія обстежила будівництво дитсадка, ущент зруйнованого росіянами торік навесні

Фото
Укрінформ
У Київській області стартували комісійні обстеження обʼєктів, де проходять роботи з відбудови, перша локація – будівництво дитячого садка «Каштан» у селі Бишів.

Про це повідомила Київська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Як нагадали в ОВА, дитсадок «Каштан» був ущент зруйнований прямим влучанням ворожого снаряду на початку березня минулого року.

У комісійному обстеженні обʼєкта взяли участь начальник Київської обладміністрації Руслан Кравченко, керівництво громади, представники правоохоронних органів, технічного нагляду, Державної служби з питань праці, спостережної ради, ДТЕКу, Київоблгазу та профільних департаментів ОВА.

На Київщині комісія обстежила відбудову дитсадка «Каштан» у Бишеві / Фото: КОВА

Зазначається, що будівництво дитсадка стартувало в кінці серпня. Ввести в експлуатацію відбудований заклад планується в грудні 2024 року.

Читайте також: КОВА та АВТ Баварія передали військовим 21 позашляховик для захисту Київщини

На місці нового дитсадка вже виритий котлован під будівництво, проведена бетонна підготовка. Фахівці виконують роботи з ув'язування арматури та підлаштування монолітної плити.

За словами керівника ОВА, розмова з підрядником була предметна: зроблені конкретні зауваження, названі терміни усунення виявлених недоліків.

«Наразі всі роботи відбуваються за графіком. Але зʼясували, що є ризик порушення термінів. Кількість працівників, яку ми побачили на будмайданчику, замала для робіт, що мають стартувати у найближчі кілька днів. Замість 15-20 осіб – лише 6», – зауважив Кравченко.

Голова обладміністрації зобовʼязав підрядника вивісити біля паспорта обʼєкта весь графік виконання робіт.

Були зауваження також від представників Держпраці, а саме: певні порушення умов робіт і зберігання будівельних матеріалів. Усе внесене до протоколу. Недоліки мають бути виправлені в найкоротші терміни.

За даними обладміністрації, новий двоповерховий садок буде розрахований на 75 дітей. Функціонуватимуть там чотири групи.

Читайте також: В Ірпені будують сучасний дитсадок замість зруйнованого внаслідок бойових дій

У закладі облаштують харчовий блок, садові групи, медичні приміщення, універсальний зал із коморою, навчальний психологічний кабінет, приміщення для персоналу, логопедичний і фізіотерапевтичний кабінети, ресурсну кімнату тощо. Також буде укриття на сто осіб.

Основні входи облаштують пандусами для безперешкодного пересування маломобільних груп населення. Будуть встановлені тіньові навіси на групових майданчиках, облаштовані під’їзди, озеленення і тротуари, повністю замінені всі мережі.

«Ефективна та прозора відбудова – спільна відповідальність усіх. Тому ми постійно контролюємо процес робіт. І робитимемо це й надалі. Маємо оперативно на місцях реагувати на всі недоліки та закривати всі проблемні питання одразу», – наголосив очільник ОВА.

Наступне комісійне обстеження відбудеться в місті Буча в суботу, 14 жовтня, о 10:00. Там інспектуватимуть процес відбудови чотирьох багатоквартирних житлових об’єктів.

На першому етапі будуть перевірені 56 обʼєктів, відновлення яких відбувається коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Київської ОВА ініціював перевірку правоохоронцями всіх тендерів та закупівель з питань відбудови в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-