На Херсонщині відновили понад 200 будинків у рамках ініціативи «Пліч-о-Пліч»

На Херсонщині відновили понад 200 будинків у рамках ініціативи «Пліч-о-Пліч»

Відео
Укрінформ
У Херсонській області відновлено понад 200 приватних будинків у рамках ініціативи «Пліч-о-Пліч», ще стільки ж завершать ремонтувати найближчим часом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«Вже зараз в рамках проєкту в Херсонській області відновлено більш як 200 приватних будинків, ще стільки ж будуть завершені найближчим часом. Усього в рамках пілоту плануємо відновити понад 3,5 тисячі обʼєктів у 26 громадах», - йдеться у повідомленні.

Також стартує друга черга проєкту - це ще 50 деокупованих населених пунктів, де будуть відновлені житлові будинки та соціальні обʼєкти.

В ОВА розповідають про Іванівку - це одне з трьох сіл Херсонщини, яке відновлює Черкаська область в рамках ініціативи «Пліч-о-Пліч».

Як зазначається, там російські окупанти нищили все що бачили - будинки, школу, фермерські та сільськогосподарські підприємства. Село обстрілювали з мінометів, артилерії, авіації. Практично жодного вцілілого об'єкта там не залишилось.

Нині в Іванівці триває робота - долучаються підприємці, будівельники, волонтери та громади Черкаської області, щоб якнайшвидше відновити пошкоджене. Адже попри все люди повертаються у свої домівки на Херсонщину.

Читайте також: На Київщині за кошти United24 відбудовують 13 багатоквартирних будинків

Як повідомлялося, проєкт «Пліч-о-пліч» покликаний допомогти у відновленні громадам Херсонської області, які найбільше постраждали внаслідок російської агресії. 15 регіонів України об'єдналися, щоб відбудувати 26 населених пунктів Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-