В Ірпені відкрили нове модульне містечко «Ластівка»

В Ірпені відкрили нове модульне містечко «Ластівка»

Фото
Укрінформ
В Ірпені відбулося відкриття модульного містечка «Ластівка» для осіб, які втратили житло внаслідок військових дій. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Завдяки співпраці Ірпінської міської ради, Посольства Фінляндії в Україні, Київської обласної військової адміністрації, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України в місті-герої Ірпінь відбулося відкриття модульного містечка на території колишнього санаторію «Ластівка».

У відкритті містечка взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії Яакко Лехтовірта, заступниця міністра Мінінфраструктури Наталія Козловська, голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, депутати Ірпінської міської ради.

Загалом Ірпінь отримав 12 фінських таунхаусів по три квартири кожний – це 36 повноцінних квартир, які облаштовані всім необхідним для комфортного життя.

У будиночках проживатимуть люди пільгових категорій: багатодітні, родини загиблих Героїв, військовослужбовці, пенсіонери.

В Ірпені відбулося відкриття модульного містечка «Ластівка» / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

“Містечко розраховане на 144 людини. Наразі туди переїде 141 людина, з яких 42 – діти. Зокрема багатодітні родини, сім’ї загиблих, люди з інвалідністю, соціальні працівники, родини військових. Усі вони – мешканці Ірпеня, які втратили свої домівки внаслідок повномасштабного вторгнення росії”, - зазначив Кравченко.

Будинки зроблені з дерева. Всі вони обладнані душовими та кухнями. Є гаряча вода та опалення. Житло обладнане необхідною технікою, меблями, посудом, кондиціонерами та речами першої необхідності. Площа кожної квартири – 27-28 кв. м.

На випадок вимкнення електроенергії містечко має альтернативні потужні джерела – два генератори по 100 кВт кожний.

Читайте також: Модульне містечко у Гостомелі заповнене майже на 85% – благодійник

Усі зручності також у пішій доступності – маршрутки до Києва, школа, парк.

Благоустрій території допомогла облаштувати Київська обласна військова адміністрація. На комплекс робіт із благоустрою було виділено 5 млн грн.

Після завершення війни модульне містечко залишиться у власності громади.

“Модульні містечка - це тимчасове рішення. Зараз ми розробляємо нову програму Київської міської державної адміністрації щодо ремонту і покращення гуртожитків. Вони будуть більш сучасні, щоб люди переїжджали з модульних містечок до комфортного місця проживання. Але це не кінець. Основне наше завдання - забезпечити кожну людину, яка втратила своє житло, постійним місцем проживання”, - підкреслив Кравченко.

Читайте також: В Ірпені відкрили мурал, присвячений Бахмуту

Як повідомлялося, на Київщині російські окупанти зруйнували та пошкодили понад 27 тис. об’єктів. Більшість – це цивільна інфраструктура. Наразі вже відновлено майже 11,9 тис., з яких повністю - понад 6,5 тис. багатоповерхівок та приватних будинків, частково із забезпеченням життєдіяльності майже 4 тис. житлових об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-