Голова Київської ОВА обговорив відбудову регіону з послом Японії

Голова Київської ОВА обговорив відбудову регіону з послом Японії

Фото
Укрінформ
Голова Київської ОВА Руслан Кравченко обговорив подальшу співпрацю у питаннях відбудови Київщини з Надзвичайним і Повноважним послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Разом із Послом обговорили подальшу співпрацю та взаємодію в питаннях відбудови Київщини. І вдячні, що Японія готова нас в цьому підтримувати й надалі. Сьогодні ставимо перед собою чотири пріоритетні завдання: відбудова житла з акцентом на відновлення багатоквартирних будинків, відбудова критичної та соціальної інфраструктури, а також безпека дітей», – зазначив голова КОВА.

Він зауважив, що на сьогодні 253 багатоквартирних будинків потребують капітального ремонту, а 54 – зруйновані повністю.

Читайте також: Допомога світу у відбудові України: стратегічні рішення та конкретні проєкти

“Наше завдання – повернути українців додому. Тому в пріоритеті відбудова саме багатоквартирних будинків. Це дозволить забезпечити житлом не лише мешканців Київщини, а і внутрішньо переміщених осіб. На території області їх зареєстровано понад 300 тисяч”, - сказав Кравченко.

Голова Київської ОВА також підкреслив, що наразі на території області невідкладної відбудови потребує 21 зруйнований міст. Він наголосив, що Японія має величезний досвід у будівництві мостів, володіє відповідними технологіями, у чому Україна наразі особливо зацікавлена.

Крім того, Кравченко повідомив, що першочергової відбудови потребують ще 23 школи, 21 дитячий садок, 22 заклади охорони здоров'я, 14 спортивних об'єктів, 65 – релігійних та культурних споруд, які пошкоджені внаслідок військової агресії росії.

Читайте також: Відбудова України має розпочатися негайно - Мінгареллі

За його словами, для того, аби максимально швидко відновити повноцінний освітній процес, необхідно створити безпечні умови для навчання дітей. Зокрема, для цього на території області необхідно облаштувати укриття для 1161 об'єкта, з них 43 – критично пріоритетні.

“У цьому питанні ми також сподіваємося на допомогу японських партнерів, аби вже з вересня діти могли повернутися до звичного, а головне – безпечного навчання”, - зазначив голова КОВА.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії оголосив про внесок у розмірі 471 млн доларів до Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-