Зеленська подякувала жінкам-лідерам за підтримку України та прихисток переселенців

Зеленська подякувала жінкам-лідерам за підтримку України та прихисток переселенців

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська разом із заступником керівника Офісу Президента Ігорем Жовквою провела зустріч із делегацією жінок – лідерів країн ЄС, відповідальних за європейський напрям роботи своїх держав.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Глави держави.

На зустрічі Зеленська подякувала співрозмовницям за значну допомогу Україні з боку їхніх країн із початку повномасштабного вторгнення росії. Окремо відзначила важливу підтримку мільйонів вимушених тимчасових переселенців з України, які знайшли прихисток у країнах ЄС.

“Вдячні за створення умов для інтеграції дітей з України в освітню систему країн Європи, а також за можливість вивчати мову країни перебування”, - зазначила Зеленська.

Окрім того, вона окреслила ключові напрями своєї діяльності з підтримки найуразливіших верств населення, а також українців, які найбільше постраждали від війни.

Читайте також: Зеленська зустрілася з директором Європейського регіонального бюро ВООЗ

Зі свого боку Ігор Жовква подякував представленим країнам за надійну підтримку євроінтеграційного курсу України.

“Надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС є не лише вагомим політичним сигналом підтримки. Це відіграє важливу морально-психологічну роль для кожного українця та є невід’ємною складовою великої перемоги України над терористичною росією”, – сказав він.

Жовква розповів європейським високопосадовцям про стан справ із виконанням рекомендацій Європейської комісії, необхідних для набуття Україною членства у Євросоюзі, і закликав європейські країни посилювати санкційний тиск на країну-агресора та виступити гарантом безпеки для Української держави.

Читайте також: Премію сенатора Маккейна цьогоріч присудили жінкам України

Делегацію очолила віцепрезидентка Європейського парламенту Нікола Беер (Федеративна Республіка Німеччина). До складу також увійшли міністр з питань ЄС і Конституції Республіки Австрія Кароліне Едтштадлер, міністерка закордонних справ, освіти та спорту Князівства Ліхтенштейн Домінік Хаслер, державна міністерка з питань Європи та клімату ФРН Анна Люрманн, держсекретарка з питань Європи Республіки Хорватія Андрія Метелко-Згомбіч, держсекретарка із європейських справ МЗС Румунії Даніела Гітман, парламентська секретарка МЗС Латвійської Республіки Гунда Рейре та заступниця міністра закордонних справ Литовської Республіки Йовіта Неліупсієне.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-