У списках на грошову допомогу від міжнародних організацій - 2,3 мільйона українців

У списках на грошову допомогу від міжнародних організацій - 2,3 мільйона українців

Укрінформ
Загальна кількість українців, включених до списків на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій, сягнула 2,32 мільйона осіб.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики, передає Укрінформ.

«На сьогодні 2 316 698 осіб включено до списків, переданих Мінсоцполітики до різних міжнародних організацій задля виплати грошової допомоги», - йдеться у повідомленні.

За інформацією міністерства, зокрема, передано список заяв для реєстрації в програму виплати грошової допомоги від міжнародної гуманітарної організації ACTED. До цієї програми включено 10 560 осіб, які подали заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій на платформі єДопомога.

Читайте також: МОЗ отримало від благодійників 64 ШВЛ і 25 інкубаторів для немовлят

Виплати від ACTED призначатимуть у випадку, якщо хоча б одна з осіб у заяві має соціальну категорію «людина з інвалідністю», а її місцем реєстрації є Херсонська (з відкритими рахунками у банківській установі), Харківська або Миколаївська області.

ACTED є неурядовою гуманітарною організацією зі штаб-квартирою в Парижі, Франція.

У міністерстві наголошують, що рішення про надання допомоги приймають міжнародні організації після додаткової перевірки щодо дедублікації виплат.

Читайте також: Будь-яка благодійність важлива і цінна у цей скрутний час – Зеленська

Як повідомлялося, у березні Мінсоцполітики створило платформу єДопомога, яка забезпечує оперативний збір заявок з усіх регіонів України щодо потреб у гуманітарній допомозі, а також ефективний та адресний її розподіл. Платформа об'єднує можливості, ресурси держави, бізнесу, громадських організацій, благодійних фондів та волонтерів у наданні гуманітарної допомоги постраждалим від війни, внутрішньо переміщеним особам та людям з вразливих категорій.

Фото: Андрій Товстиженко, ZN.UA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-