ДСНС передали унікальну американську рятувальну систему для медичної евакуації гелікоптером

ДСНС передали унікальну американську рятувальну систему для медичної евакуації гелікоптером

Відео
Укрінформ
Американська оборонна компанія Vita Inclinata Technologies передала Державній службі надзвичайних ситуацій України унікальну рятувальну систему Vita вартістю понад 500 тис. доларів США.

Про це заявив на брифінгу генеральний директор компанії Калеб Карр, який спеціально приїхав в Україну, щоб передати цю систему, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це новаторська розробка для американської армії, яка дасть змогу швидко здійснювати медичну евакуацію і цивільних, і військових з важкими пораненнями із зони воєнних дій до лікарні або у безпечне місце… Ми привезли обладнання на 0,5 млн доларів. Це повний комплект - і спеціальні ноші, і рятувальні матеріали, тобто все, що потрібно, аби ефективно здійснювати евакуацію в Україні», - сказав Карр.

Він розповів, що в компанії були глибоко хвильовані подіями в Україні і вирішили поділитися найновішою розробкою.

«За допомогою американських військових ми перевірили, як працює ця система. Нам вже вдалося врятувати 4 життя. Сподіваюсь, що ми врятуємо набагато більше в Україні. Зараз при евакуації гелікоптером потрібно 20 хвилин. Ми це робимо лише за 2 хвилини», - зазначив гендиректор Vita Inclinata Technologies.

Система Vita буде встановлена український гелікоптер Мі-8, після чого буде проведено навчання рятувальників.

Карр запевнив, що цю систему можна використовувати без якоїсь глибокої підготовки.

«Потрібно лише 4 години вишколу, щоб навчитися нею користуватися, бо всі технічні складнощі були вирішені нашою компанією», - зазначив він.

Читайте також: Понад 8 тисяч людей зголосились допомогти рятувальникам розбирати завали

Насамкінець директор компанії закликав представників оборонного сектора США наслідувати його приклад та забезпечити Україну медичним, рятувальним та захисним обладнанням.

«Усі люди і компанії у світі мають виконати свій обов’язок - допомогти тим, хто зараз у біді. Якщо є технології, які можуть допомогти в Україні чи допомогти українцям не тільки перемогти у війні, а й врятувати життя цивільних людей, то ми маємо це зробити», - акцентував він.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-